Zomer

Ola,

Hier weer een berichtje uit NYC.

De zomer is begonnen en het is hier bloedheet. Naast de 30 - 35 graden celsius heeft NY een bijzonder hoge luchtvochtigheid. Dat betekent zweten als een otter. Buiten zijn is bijna niet meer leuk, zo warm is het. Als ik mijn huis uit loop, lijkt het net alsof je tegen een muur van warmte aanloopt.

Dit betekent natuurlijk dat ik de stad moet ontvluchten. Zo zijn we onlangs naar Bermuda geweest en Miami. Bermuda was fantastisch, lekker weer, lekker eten, lekker uitrusten. We waren er in de perfecte week; de week daarvoor was het weer namelijk druilerig en de week daarna zou hurricane Bertha over het eiland razen. Een betere tijd hadden we dus niet kunnen kiezen.

Miami was ook top. Niet zo'n lekker weer als in Bermuda, maar wel redelijk. Omdat het hurricane season is, was er bijzonder veel bewolking. Gelukkig kwam de zon toch nog regelmatig door, waardoor we alsnog lekker op het strand konden liggen.

Afgelopen weekend wederom naar het strand geweest (jaja, het leven is zwaar). We zijn met een auto naar South Beach aan de New Jersey shore gereden. Prima strand en wederom erg warm. 's Middags zijn we naar het Giant Stadium gereden om daar te gaan tailgaten. Tailgaten is een fantastisch fenomeen. Voor aanvang van een wedstrijd gaan Amerikanen graag BBQ-en en drinken op de parkeerplaats!!! (hahaha). Autodeuren wagenwijd open, muziek aan, ligstoeltjes erbij en BBQ-en maar. Fantastisch! Om 18h30 begon de wedstrijd New York Redbulls tegen LA Galaxy. Bij de NY Redbulls speelde Ronald Waterreus en nu Dave van de Bergh (FC Utrecht) en bij LA Galaxy niemand minder dan David Beckham en het team wordt getraind door Ruud Gullit. Het niveau van het spel is dramatisch (Beckham loopt erbij alsof hij een modeshow loopt), maar het was fantastisch om mee te maken. Voor de vrouwelijke lezers van deze blog; hiernaast een foto van Beckham zonder shirt.

Volgende week gaan we een paar dagen naar de Hamptons. Dat is de place to be voor New Yorkers in de zomer. Kasten van huizen met zwembaden en zien en gezien worden zijn de hoofdelementen. Het is onbetaalbaar, maar we vinden dat we dat toch een keer gezien en gedaan moeten hebben. Mijn verjaardagscadeau was trouwens een parachute sprong boven de Hamptons, iets waar ik minder naar uitkijk, hahaha!

Wat verder nog op het programma staat: Zeilen in NY Harbor, San Francisco en Napa Valley, Curacao en Madonna. Hier zal ik jullie volgende keer meer over vertellen en laten zien.

Groet,
Stefan

Geen opmerkingen: