Update

New York, November 16, 2008

Zo, dat was weer een tijdje dat ik iets van ons heb laten horen. Waar te beginnen?

Op 26 september zijn we naar San Francisco gevlogen. De andere kant van de US, 'slechts' 6 uur vliegen, en een uitermate ontspannen stad/dorp. Zo groot is SF namelijk niet, wel bijzonder heuvelachtig echter. De eerste dag zijn we meteen gaan fietsen, toch echt de makkelijkste manier om een stad snel te leren kennen. Als echte toeristen lekker de aanwijzingen in het gekochte boekje volgen, die ons naar de andere kant van de stad stuurden om een fiets te huren. De winkel bleek evenwel geen fietsen te verhuren, hahaha. Na een extra half uur lopen, hadden we dan toch fietsen.

Al foto-nemend de Golden Gate Bridge over gefietst, gelunched in Sausalito en met de pond terug richting SF. Veel mensen waren op de been omdat het grootste zeiljacht ter wereld de haven van SF binnenvoer. Immens schip, Immens lelijk, maar ja, kunnen we ook weer afvinken.

De dag erna zijn we naar Alcatraz gegaan. Dat was echt een fantastische ervaring. De tour (met headset) was echt briljant. Je had echt het gevoel dat je deel uitmaakte van het leven in de gevangenis.

Na drie dagen SF zijn we onze tocht (kleine 600km) richting LA begonnen via Highway 1. Een mooie tocht langs de westkust van de US. Onderweg zijn we nog gestopt in Half Moon Bay, Santa Cruz, Monterey, Carmel, Santa Barbara, San Luis Obispo, Santa Monica en Venice Beach. Daarna nog twee dagen in LA, Hollywood en Beverly Hills geweest. Helaas zat het er na 10 dagen weer op, maar het was een hele relaxte vakantie. Zie foto's hiernaast.

Daarna zijn mijn ouders weer een weekje gekomen wat erg leuk en gezellig was. In het weekend naar Washington gereden, aangezien mijn ouders en Annette daar nog niet geweest waren. Zaterdagochtend vertrokken en zondagavond weer terug. Het blijft helaas een museum, maar was wel weer leuk voor een dag of twee.

Op 25 oktober zijn Annette en ik een weekendje naar de Catskills geweest. Dat is een plaatsje in up-state New York. Zaterdag regende het helaas de hele dag, maar zondag was het weer weer fantastich. Te bizar dat het zo snel kan omslaan. 'Lekker' weer om even in de bergen te wandelen. Tering, 1,2 mijl wandelen betekende 2,5 uur klimmen, terwijl ik nog zo met mezelf had afgesproken nooit meer een berg op te gaan zonder ski's. Helaas mislukt. Mooi uitzicht, mooi twee dagen spierpijn.

Het is alweer november. Dit betekent Peter Stuyvesant Ball en Thanksgiving. Dat eerste laat ik maar ff achterwege, aangezien het nogal suf is en je het woord 'nogal' ook kunt vervangen met het woord 'heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel'.

In tegenstelling tot vorig jaar, vieren we dit jaar Thanksgiving niet in New York maar in Cancun, Mexico. Geen Turkey dus voor ons in de kou, maar Burrito en Mojito op het strand. Kou vs. zon, die keuze was niet heel moeilijk.

Ik zal in december weer even wat van me laten horen. Tot snel.

Groet,
Stefan

Geen opmerkingen: